Friday, April 8, 2011

Ovntemperaturer. En rettelse.

Jeg er lige blevet gjort opmærksom på, at jeg har byttet om på ovntemperaturer i mit indlæg om Superbrød. Tak til Else fra IT holdet (altså italiensk) .
Varmluftovn kræver lavere temperaturer end en traditionel. Nogle siger 20% lavere, andre 20 ° C lavere.
Jeg har også set nogle tabeller hvor forskel er ulineær som fx her, hentet fra nettet:

Varmluft

Traditionel

50

50

90

100

110

125

130

150

160

175

180

200

200

225


En del hjemmebagere bruger deres ovn med damp og der går rygter om, at termostaten kan tage skade af den behandling. Jeg ved ikke hvordan det skulle påvirke en termostat, men selv om jeg ved en del om instrumentering - nej, det har ikke noget med musik at gøre - så kan jeg ikke forklare fenomænet. Skriv til mig hvis du kender årsagen.
Min egen ovn hyler vildt når jeg sætter den på varmluft, så jeg bruger den med traditionel varme indtil jeg tager mig sammen og reparerer den. Men det passer jo fint med, at da jeg bager meget er traditionel varme - efter Claus Meyers mening - det eneste der du'.
Skulle man være mere teknisk/pedantisk burde man anskaffe sig en termometer, som kan måle lufttemperatur og tjekke/justere skalering.
Summa sumamrum: Kok/bager - kend din ovn
PS. Indlægget om superbrød er rettet

2 comments:

bente said...

Tak for svar ang. flise hos Lone Landmand. Lige hvad jeg søgte. Fandt så din side og fine anvisning med temperaturer varm luft kontra alm ovn.
Så der fik jeg noget oveni.
Mange hilsener og nu har jeg så din blog at kigge på også....

Kontorindretning said...

Dejlig og lækker oversigt. Den skal med i køkkenet, næste gang jeg skal kokkerere :-)