En anden god grund var, at der var Hannes datter Tine, som skulle komme og ”vise frem” sin kæreste, Michael. Hanne ville majet, majet gerne lave salaten, måske for at ”vinde” Michael for Tine. Uden dog at kende ham i forvejen . Det var høj sommer og fuglekvidrer i haven, og så skulle vi ”forældre” gøre godt indtryk på ”fyren i mit liv – wonnabe”. Han var skide nervøs hel vejen under S-togturen til Hillerød og det var ikke på grund af nedfaldende køreledninger. So did we.
Kan ikke huske, hvad vi fik som hovedret, men den “græske” salat gjorde så stort et indtryk på Michael så han er sambo med Tine på trettende år og far til Olivia på 10 år.Denne Salados er perfekt til en sommermiddag på terrassen og god starter eller tilbehør til fx grillede lammekoteletter.Jeg tør ikke tjekke ud på nettet hvad en ehte græsk salt er for ikke at blive skuffet.
Vores består af:
(mængde til ca. 4 personer – ellers skal der ganges og divideres)
- 1 –1 ½ kg sommertomater med masser af smag i, måske flaske/blomme evt. øko
- 5-8 homemade soltørrede (opskriften kan hentes her ellers kommer senere på denne url), gerne øko, de andre er svovlbehandlede, puhbad…
- ½ kg nye kartofler eller asparges ditto eller andre kogefaste
- 4 -6 æg
- stor håndfuld sorte oliven gerne græske kalamata men ikke must
- feta – vi er helt vilde med den cremede fra Netto (hedder vis Domyati), men ellers hvad man nu bedst kan li’
- tonsvis af frisk timian
- husets bedste olivenolie
- salt (Maldon)
- peber fra kværn
Procedure
- skær tomaterne i kvarte
- udblød de soltørrede tomater i lunkent vand i ½ time eller så, dræn/pres vandet ud og hak dem i små tern
- kog kartoflerne gerne med skræl på al dente, skær i tern, mindre eller som matcher munden – som tomaterne fx. Har du ikke prøvet at koge kartofler før eller er du kommet ud af træning kan du læse her, hvordan man gør (-:
- hak timian fint
- kog æg hårdt og del dem i kvarte
- pil kødet af de gode sorte oliven og hak det groft
- del feta i mundrette klumper
I et smukt fad bland tomater, soltørrede tomater, kartofler, timian og oliven. Kom olie, salt og peber på. Smag. Skal smage himmelsk. Sæt i køleskabet i 1-12 timer.
Temperer salaten ved at tage den ud 1 time før serveringen, bland forsigtigt feta klumper og endnu mere forsigtigt de hårdkogte æg. Lad det står og trække i stuetemperatur. Smag til med ekstra olivenolie, salt og peber men lad være med at mose for meget æg og feta.
NB! Advarsel. Pas på. Retten er total hvidløgsfri, hvorfor et andet ret som serveres efterfølgende må kompensere for denne mangel.
No comments:
Post a Comment