Saturday, June 9, 2007

Pasta med sardiner

…eller som vi siger i Italien ”Pasta alla sarde”, tydeligvis en ret fra Sardinien, som ophavsmandens Thomas Harders mor, forfatter Maria Giacobbe kommer fra. Retten er så simpel og übervelsmagende, at man kan betragte en stor del af sit pasta–liv som spildt, hvis man ikke har prøvet det her. Billedet viser stort set alle ingredienser



Disse er

  • en dåse hakkede tomater

  • et lille løg, finthakket

  • 2-3 fed hvidløg, finthakkede

  • 1 dåse sardiner i olie (uden olie)

  • nogle hakkede blade frisk, jeg gentager, frisk salvie

  • 2-3 tørrede chili uden kerner, hakkede

  • 1-2 håndfulde sorte, bitre oliven uden sten, hakkede

  • lidt olivenolie

  • pasta af den type som kan opsamle saucen fx gnocchi (read my lips: njåkki)

Steg løg i olie på en (sautere)pande, tilsæt chili og hvidløg, så fiskene, salvie og de sorte oliven.
Skru lidt op for varmen og lad det stege i nogle minutter.
Tilsæt tomaterne og kog igennem 5-10 minutter.

Kog pasta som du plejer eller som jeg plejer her. Bland den varme sauce i pastaen.Spis med god appetit.

Hurtig, billig og nemt. En ret man laver en dag, man kommer fra arbejde eller stranden og ikke kan finde sin indre Claus Meyer.

Tak til Thomas og Andreas Harder.

PS. Næst efter diskussioner om tåbelige fodboldhistorier, hader jeg den frygtlige varme vi har her i landet. Det er garanteret resultatet af kogning af for meget pastaretter på fossile brændstoffer.

1 comment:

Anonymous said...

Ja, formentlig sa det er