Wednesday, March 7, 2007

I'm a bloggerholic

...jo, jeg bliver en slags bloggerholic. Hovsa har jeg opfundet et nyt udtryk?
Det er nok en dårligt skjult narcissisme. Jeg har bare lyst til at poste.
Nu står der så meget om maden som initierede denne blog.
Så lad mig komme af med mine fordomme om (det hedder "omkring" på nydansk) mad og madlavning.
Den værste er nok, at jeg synes, at alle skal have den samme indstilling som min.
Hvad ellers? Den er nok den bedste. Her kommere et lille uddrag i tilfældig rækkefølge. Jeg tro ikke, at mine fordomme er særlig revolutionære, men jeg ved at der er en del folk som vil være uenig. Prøv det.
 • vin, især rød er fantastisk sund
 • olivenolie er ditto
 • det er hvidløg også. Jo mere des bedre. Duften alene gør mig sulten
 • Gud har skabt fisk og skaldyr for at gøre mig lykkelig. Der er ikke noget bedre end en frisk østers uden dikkedarer, slugt på en gang. Slurrrp.. Det er som at drikke essensen af hele Atlanterhavet. På en gang. Undtaget kviksølv, kadmium osv. Kom nu med jeres sammenligningstrivialiteter (snot)....
 • økoting giver mig en god fornemmelse under indkøb, men gør lidt ondt i Visakortet. Kun lidt. Kan de ikke nedsætte momsen på økoting? Smager ikke bedre end ikkeøkoting
 • industrielt fremstillede bouillon såkaldt tærning er noget af det værste l... der findes inden for færdigvarer. Hvis du ikke tro på det, så læs varedeklarationen. Det er så let selv at lave bouillon, at der er ingen undskyldning for ikke at gøre det.
 • gaskomfur er nemmere at bruge end alle andre typer: massivelplade, keramik eller induktion
 • kødsmagsranking, faldende rækkefølge: lam, vildt, okse, kalv, ged, kanin, kylling, kalkun, ingenting, ingenting, ingenting, gris. Ja. Bjørn, slange, krokodil sku' også smage udmærket. Har ikke smagt endnu.
  Prøv ikke at komme med den om lam og smagen af uld. Den er nedslidt og dum
 • (piske)fløde glatter smagen ud i mange retter. Se under Frankrig, Escoffier og vores egen G. Kringelbach. Han døde squ også af det
 • smør smager bedre end al anden smørrelse
 • margarine er så dårlig en fødevare, at man får hjerte-karsydomme og cancer bare ved at kigge på det
 • alt det som hedder "let", undtaget "philadelphia" smager værre end originale ting
 • lever, bortset fra svine-, smager fantastisk, specielt helstegt fra lam med balsamico souce. Mmmmh...lever
 • traditionel dansk mad er ikke særlig spændende og er fed (jeg modtager ikke trusselsbreve - desværre). Det er den polske hellere ikke. OK, så er der nationalbalance i fordommene.
  Ej heller den tyske. Jeg snakker om traditionel mad. Har fået fantastisk mad i Tyskland. Men syd for den tyske grænse ......Yes
 • nu orker jeg ikke mere så den sidste dagens fordom kommer her: dårlige fødevarer er ikke forbrugernes skyld. Det er producenternes. De kom først.

Der kommer nok fler men ikke i så massiv form. Kommer nok sammen med mine opskrifter.

3 comments:

Misha said...

Hej min søde ven Jerzy,
Det er så dejligt at du også hoppede med på foodie vognen... Jeg glæder mig til at få dem sort... eller rødt på hvidt... dine længelovede fiskefrikadeller altså... Jeg har faktisk også skrevet noget om fisk... Se noget om Ivan den Grusommes fiskesuppe (ham som ifølge fornyligt fundne hofafskrifter opfandt røntgen før Røntgen... citat.. "jeg har gennemskuet dig, din gamle kælling" ... sagt om Tzarinden), russiske saltede agurker og jiddishe tzimmes... Tjek cooking.misha.info Let'z farkin doo eat!!
Kys
Misha

Jerzys said...

Hej Mishenka
Iz farkin nice at høre fra dig igen. Din uforglemmelig middag under 80-års fødselsdagen tale sit eget sprog - om dine evner som kok.
Ok. min viniegret er bedre end din, og jeg laver mine syltede agurker på en mere intellektuel måde, men alt det andet er der total repect.
Så nu er der kun frikadellekonkurrence tilbage.
Håber C U soon.
qnuz

Tine Langtved said...

Hej Jerzy, prøvede at skrive en besked, men blev nødt til at oprette en blogkonto...håber det er gratis, og jeg ikke pludselig får en regning. Nå, men fin blog, glæder mig til at følge med i dine madfordomme. Selvom jeg faktisk selv nyder en god flæskesteg med rødkål i ny og næ, svine spareribs med bbq er da også helt i orden ...er det forbudt at mene det?
Kh. bonus-daughter Jazzy T. aka Kelly Osbourne