Tuesday, May 15, 2007

Carry nu med kylling og raita

Beklageligvis er det stadigvæk vinter på vores nordlige breddegrader. Man skal have varmegivende måltid mad for at overleve, så vi fortsætter, hvor vi slap sidst... med en karryret.
Denne gang med kyllingekød i stedet for lam.
Opskriften er identisk bortset fra, at jeg kogte nogle nye kartofler separat og så har jeg serveret raita til.
Raitas er tilbehør til indisk mad baseret på yoghurt. De laves i forskellige udgaver; med kartofler, spinat, tomater eller agurk. Raitas' kølende virkning passer perfekt til en hot carryret.
Til agurkebaseret raita skal vi bruge (nok til ca. 2 personer, men man bliver hurtigt afhængig, det smager sætme godt)

  • et glas sødmælksyogurt, ca. 2-2½ dl
  • salt (Maldon) & peber
  • lidt stødt spidskommen, som ikke er den kommen vi kender fra DK ost, brød og snaps - men det ved vi jo alle sammen
  • lidt (rør) sukker
  • ca. ½ dansk salatagurk (voffo er den altid pakket i plastik?) eller 1-2 små agurker som nu kaldes frokostagurker (?) fra grønsagshandler, finthakket eller revet
  • nip paprika - kan være halbsuss eller edelsuss - det er mest for farvens skyld
  • lille håndfuld friske korianderblade

Pisk yoghurt med lidt vand, smag til med salt,spidskommen, peber, og sukker. Rør agurken i, og pynt med paprika og korianderblade.

På fredag skal vi have gæster og der har jeg tænkt mig at lave en rød kyllinge karry fra Syleth (Bangladesh) med dal, raita og basmati. Så længe temperaturen ligger tæt på vinteren vil jeg servere hot, majet hot mad....

That's all folk.



No comments: