Saturday, May 19, 2007

Kyllingelever med mere

Så har vi holdt en "fiskefri" torsdag. Det plejer vi også, da vi normalt spiser fisk om fredag, som vi alligevel ikke ha' gjort, da vi spiste kylling i carry denne fredag, men det er en helt andet historie.
Det blev til kyllingelever ragout. Det er både billigt og sundt (siger man). En pakke frosne kyllingelever koster ca. en ti'er.

Ingredienser :
  • en pakke kyllingelever optøede (hvis frosne), renset for sener og fedt
  • champignoner, renset og skåret i kvarter eller deromkring
  • 1 grofthakket løg
  • 1-3 grofthakkede fed hvidløg - jo mere des bedre
  • en håndfuld bacontern
  • timian helst frisk, hakket
  • smør

Trim kyllingeleverRist baconterninger sprøde og læg dem til side på køkkenrulle til afsugning (flot ord!) og hæld de meste af fedtet væk, men gem resten på panden til at stege lever mm senere hen.

Rens champignoner med en børste. Ikke noget med at vaske dem. Selv om svampe er fyldt med vand, man fristes til at sige, til randen - ca. 98 % - kan de suge stadigvæk en del vand og blive slatne og kedelige hvis man vasker dem, så DON'T DO IT.


Skær enderne og børst eventuelle urenheder væk med en blød børste eller pensel.

Nu var de champignoner fra Polen, så det var ren fornøjelse at diskutere bl.a. abortlovgining i mit gammle hjemmeland imens.

Skær dem i kvarte eller så og steg dem på en tør pande over en svag varme. Efter noget tid kan du se vandet pibler frem, og når svampene er tørre og har fået en let brun farve kom en klat smør i og skru lidt op for varmen.

Kom hvidløg og timian i og steg færdig til du er glad for konsistensen og smagen. Stil til side.
Det kan se ud sådan:eller sådaneventuelt sådan

Varm "baconpanden" op og steg de trimmede lever først over svag varme, kom løg og steg til de er klare, kom så svampeblandingen i og steg til lever bliver faste og lidt brune.

Server med fx nye kartofler, smør og hakket dild eller andet tilbehør du foretrækker og en god salat.

Vi har fået noget jeg kalder heftig gucamaole som snacks før middagen. Opskriften kommer snart her på denne side.

Smaklig måltid.

No comments: