Saturday, May 19, 2007

Heftig guacamole

Forleden dag fald jeg over et net avacodo til små penge, så der var nok til både en frokostspise, marinerede og rejerfyldte avocado og snacks som jeg kalder heftig guacamole.
Her følger 2 opskrifter; en for professionals og en for dovnerikke.
Den første - full scale - adskiller sig fra den anden, at den sidste er uden 2 ingerdienser som anvendes i den første.
  • 4-6 små modne avocado (det hedder altså ikke advocado som nogle kalder det) fx Sass fra Sydafrika eller 3 store fra Israel
  • Saft fra en ½ citron eller lime
  • 3 små tørrede eller friske chili uden kerner
  • 1 spsk tørret eller 3-5 friske blade mynte fra mellemøsten
  • ½ majet finthakket rødløg,
  • 2-3 fed majet finthakket hvidløg
  • salt (Maldon)

Kom kødet fra avocadoer, citronsaft, mynte, chilier og salt i en blender og blend massen i flere minutter til en cremet konsistens.
Hæld den i en serveringsskål og bland løg og hvidløg i.
Dæk skålen med film (fx Casablanca) og stil i køleskabet for 1-2 timer.

Server med gode tortillas fx. Margarita med chili (øko - fås i ISO som er nu Super Bedst uden at være det) og kvaliøl fx fra Brøckhouse fra min elskede by, Hillerød.


En light udgave for de dovne

Brug chilipulver hot eller extra hot i stedet for de tørrede/friske chilier
Skip løg og og hvidløg men sørg for at komme godt med friske myntblade fra Magrebslande (Marokko, Alger, Tunis). De danske du' ikke, der er for lidt smag i.

Her er et par pix'. Det første er med delvis spist guacamole


..og et der viser delvis spist guacamole under konsumptionen




I begge tilfælde er det tale om den dovne udgave, men det kan ikke ses på billederne.
Håber at I kan li' det - for som Idi Amin Jensen sagde i "Hit med sangen" - fordi vi kan ikke lave det om...

No comments: